شناخت دوربین مدار بسته AHD
دوربین های Analog High Definition و یا به اختصار AHD، همانطور که از نام آن ها پیداست، در واقع دوربین هایی با قابلیت ارائه تصاویر آنالوگ با کیفیت بالا هستند. دوربین های مداربسته AHD با نام دوربین های آنالوگ HD نیز خوانده می شوند. هدف از تولید این نوع دوربین ها در واقع ارائه محصولی بود که بتواند ضعف های موجود در کیفیت پایین تصاویر ارسالی توسط دوربین های آنالوگ را جبران نموده و در عین حال هزینه های بالای دوربین های تحت شبکه را نیز نداشته باشد.
تکنولوژی AHD توسط کمپانی کره ای با نام Nextchip به بازار عرضه شد. دوربین های تولید شده با تکنولوژی AHD در ابتدا تنها قابلیت ارائه تصاویر با کیفیت 1.4 مگاپیکسل را داشتند. اما به مرور زمان و ارتقا بازار رقابتی، شرکت نسخه 5 مگاپیکسلی از این دوربین مدار بسته را نیز روانه بازار نمود. این تکنولوژی با هدف افزایش رزولوشن تصویر در دوربین های آنالوگ در کنار تکنولوژی های IP، HDTVI، HDCVI و HDSDI ابداع شده است.
تکنولوژی AHD چرا به وجود آمد؟
دوربین های مدار بسته آنالوگ تیوی لاینی کیفیت تصویر محدودی داشتند. این موضوع به دلیل انتقال تصاویر با استاندارد های قدیمی تلویزیونی (PAL/NTSC) به وجود می آمد. برای رفع این مشکل متخصصان دست به کار طراحی استانداردهای جدید برای انتقال تصاویر در سیستم آنالوگ شدند و این موضوع منجر به تولید دوربین های مداربسته با تکنولوژی AHD شد.
آیا تکنولوژی AHD یک تکنولوژی انحصاری است؟
خیر. تکنولوژی AHD یک تکنولوژی باز است. این بدان معناست که همه شرکت ها میتوانند از آن استفاده کنند. این موضوع باعث استقبال کارگاه ها و شرکت های کوچک از این تکنولوژی شده و بیشتر دوربین های متفرقه موجود در ایران از تکنولوژی AHD استفاده می کنند.
سیستم مدار بسته AHD چطور کار می کند؟
تفاوت چندانی بین سیستم مداربسته آنالوگ تیوی لاینی و سیستم AHD از نظر نحوه کار وجود ندارد ولی در سیستم AHD تصاویر به صورت دیجیتال در چیپ تصویر دوربین تولید می شوند. سپس به وسیله یک چیپ کد گذاری اطلاعات با تکنولوژی AHD کد گذاری شده و برای انتقال اماده می شوند. اطلاعات به صورت سیگنال های AHD از طریق کابل کواکسیال تا محل دی وی ار DVR انتقال پیدا می کنند. در دستگاه DVR اطلاعات AHD توسط یک چیپ دکودر به اطلاعات دیجیتال تبدیل شده و برای ضبط و پخش توسط دستگاه اماده می شوند.
از آنجایی که اطلاعات در دوربین های AHD با همین روش کد گذاری می شوند امکان دیدن تصاویر دوربین های AHD برای دیگر DVRهای با تکنولوژی های مشابه (مانند HDTVI یا HDCVI) وجود ندارد. همچنین در دروبین های آنالوگ نسل جدید امکان مشاهده تصاویر دوربین از طریق اتصال مستقیم دوربین به تلویزیون وجود ندارد چراکه این دوربین ها دیگر از استاندارد های تلویزیونی برای انتقال اطلاعات استفاده نمی کنند.
نحوه عملکرد دوربین های مدار بسته AHD چگونه است؟
انتقال دیتا در این دوربین ها در بستر آنالوگ صورت می گیرد. ابتدا تصاویر دریافت شده در چیپ AHDTX در دوربین پردازش شده و سپس از طریق کابل کواکسیال به DVR منتقل می شوند. در DVR اطلاعات توسط چیپ AHDRX دریافت و سپس به صورت دیجیتال ضبط می گردد. نکته بسیار مهم در این تکنولوژی، قابلیت انتقال تصاویر در حجم بیشتر و کیفیت بالاتر است.
قیمت دوربین مداربسته AHD
قیمت مناسب دوربین های AHD در هنگام ورود به بازار علیرغم کیفیت و عملکرد بهتر نسبت به دوربین های آنالوگ، قیمتی بسیار مناسب و برابر با آنها دارند. از این رو با استقبال گسترده ای از طرف مصرف کنندگان روبرو شدند. به طوری که امروزه دیگر دوربین های آنالوگ به ندرت مورد استفاده قرار می گیرند.
دوربین های مداربسته AHD چه مزایایی دارند؟
توانایی ارائه تصاویر با روزولوشن بالا : دوربین های آنالوگ قدیمی تنها توانایی ارائه تصاویری با کیفیت 0.6 مگاپیکسل را داشتند. اما امروزه با تکنولوژی تعبیه شده در دوربینهای AHD این دوربین ها توانایی ارسال تصاویری تا 5 مگاپیکسل را نیز دارند.
امکان ارسال تصاویر تا فواصل 500 متر : یکی از مشکلات معمول در راه اندازی یک سیستم مدار بسته آنالوگ عدم ارسال صحیح تصاویر در فواصل بالاتر از 100 متر میباشد. دوربینهای جدید AHD این قابلیت را دارند تا تصاویر را بر روی کابل RG59 تا فاصله 500 متر بدون هیچ گونه قطعی و یا نویز ارسال نمایند.
استفاده از بستر ارزان قیمت آنالوگ مانند کابل RG59 : یکی از مزایای این دوربین ها این است که حساسیت بسیار کمتری نسبت به کیفیت کابل مورد استفاده در سیم کشی دارند.
قیمت مناسب : دوربین های AHD در هنگام ورود به بازار علیرغم کیفیت و عملکرد بهتر نسبت به دوربین های آنالوگ، قیمتی بسیار مناسب و برابر با آنها دارند. از این رو با استقبال گسترده ای از طرف مصرف کنندگان روبرو شدند. به طوری که امروزه دیگر دوربین های آنالوگ به ندرت مورد استفاده قرار می گیرند.