❄️ راهنمایی و مشاوره رایگان 02166561730 ❄️

حساب کاربری

یا

حداقل 8 کاراکتر

تفاوت سوئیچ های مدیریتی و غیر مدیریتی شبکه

تفاوت سوئیچ های مدیریتی و غیر مدیریتی شبکه

زمان مطالعه4 دقیقه

تاریخ انتشار : ۲۷ بهمن ۱۳۹۹آخرین بروزرسانی : 7 مرداد 1403تعداد بازدید : 89نویسنده :
چاپ مقاله

اندازه فونت12

زمان مطالعه4 دقیقه

 

یک سوئیچ شبکه (Network Switch) , یک دستگاه سخت افزاری است که امکان تبادل مستمر اطلاعات (دیتا) را بین چند دستگاه متصل به یک شبکه محلی (LAN) فراهم می‌سازد.یک وسیله ارتباطی که چندین کامپیوتر را باهم در یک شبکه های کامپیوتری محلی (LAN), شبکه گسترده (WLAN)و توپولوژی شبکه متفاوت پیوند می دهد .

 

سوئیچ چند تا از تجهیزات کامپیوتری ( از قبیل کامپیوترها – سرورها – و یا دوربین‌های تحت شبکه ) را در یک (LAN (Local Area Network به یکدیگر وصل میکند. متلا وقتی چند دوربین تحت شبکه و یک کامپیوتر در یک LAN قرار دارند یا به یک سوئیچ وصل شده باشند آنگاه می‌توان از طریق کامپیوتر موردنظر به دوربین ها دسترسی داشت و انها را تنظیم و یا کنترل کنیم، به عنوان نمونه برای اتصال همزمان چندین دستگاه به اینترنت، می‌توانید ابتدا اینترنت را به یک سوئیچ متصل کرده و سپس به کمک آن سوئیچ، اینترنت را بین دستگاه‌های مختلف به اشتراک بگذارید.

 

انواع سوئیچ شبکه

سوئیچ‌های مدیریتی Managed switches
سوئیچهای غیر مدیریتی Unmanaged switches

 

سوئیچ های شبکه غیر مدیریتی

سوئیچ های شبکه غیر مدیریتی , اغلب در راه اندازی شبکه های کوچک کاربرد دارد شبکه های خانگی , شرکت ها و کسب و کارهای کوچک استفاده می شوند . این سوئیچ ها اجازه می دهند که دستگاه ها در یک شبکه به یکدیگر متصل شوند , بعنوان مثال کامپیوتر به کامپیوتر یا پرینتر به کامپیوتر در یک مکان . یک سوئیچ غیر مدیریتی لزوما به کانفیگ یا تنظیم شدن نیاز ندارد .آنها در راه اندازی , ساده و آسان هستند .

 

سوئیچ های شبکه مدیریتی

سوئیچ های مدیریتی, می توانند به منظور بهبود عملکرد یک شبکه خاص , سفارشی سازی شوند. سوئیچ های مدیریتی دارای چندین مزیت کاملا کاربردی و خوب هستند،آنها می توانند از پروتکل های مثل(SNMP (Simple Network Management Protocol برای مانیتور کردن تجهیزات داخل شبکه استفاده کنند. با استفاده از پروتکل SNMP میتوان از یک مکان خارج از شبکه به داخل شبکه دسترسی مانیتور و بررسی کنند و با تشخیص هرگونه اشکال به درست کردن آن اقدام کنند،بدون نیاز به بررسی فیزیکی از سوییچ ها و دیگر تجهیزات داخل شبکه.

 

سوئیچ های مدیریتی همچنین از عملکردهای بیشتری مانند QOS -Quality of Service – Vlaning – Redundancy که توضیحات انرا در زیر میبینید پشتیبانی میکنند.

 

QOS -Quality of Service : با این قابلیت شما میتوانید عملکرد شبکه را بالا ببرید و انتقال داده هایی که محدوده زمانی دارند مانند بسته های داده (VOIP(Voice over IP با اختصاص دادن بالاترین اولویت به داده های صدا، شما می‌توانید مطمئن باشید که بسته های صدا بدون DROP شدن و یا داشتن تأخیر و یا از بین رفتن در حین انتقال به مقصد میرسند، با این امکان شما میتوانید یک صدای کاملا واضح و شفاف و بدون نویز را در یک مکالمه داشته باشید.

 

Vlaning : سوئیچ های مدیریتی (Managed Switches) میتوانند در تنظیم کردن VLAN مورد استفاده قرار بگیرند تا بطور منطقی یک گروه از تجهیزات را به عنوان یک واحد کاری قرار دهد و این سوییچ ها میتوانند برای ایزوله کردن ترافیک ارتباطی بین این گروه های مختلف استفاده شود. این ایزوله سازی و بخش‌بندی ترافیک درون شبکه ای میتواند کمک زیادی در کاهش ترافیک های غیر ضروری کنند، برای مثال شما میتوانید ترافیک بین بخش مالی و بخش فروش و بازاریابی خود را مجزا کنید. به نحوی که اطلاعات حیاتی بخش مالی بتوانند بدون تاخیر به سوی کاربران بخش مالی جریان داشته باشند؛ بدون گیر افتادن در بین ترافیک های بخش بازاریابی و فروش. با این روش تغییر قابل توجهی در سطح عملکرد و امنیت شبکه مشاهده خواهید کرد. زیرا با این تحلیل از Vlaning کاربران بخشهای مختلف هیچ گونه دسترسی به اطلاعات گروه ها و بخش های دیگر ندارند.

 

Redundancy : یکی دیگر از مشخصه های سوئیچ های مدیریتی( Managed Switches) می باشد. Redundancy یعنی فراهم کردن یک مسیر عبور داده جایگزین برای عبور ترافیک شبکه برای بالا بردن سطح امنیتی یک شبکه در مواردی که ارتباط ما به‌طور کامل قطع بشود. برای این کار Managed Switches می‌توانید با به‌کارگیری پروتکل (STP (Spanning Tree Protocol یک مسیر جایگزین در شبکه را ایجاد کنند همچنین با این پروتکل در کنار ایجاد یک مسیر جایگزین از بروز LOOP که ممکن است با ایجاد مسیرهای جایگزین مختلف در شبکه به وجود بیاید جلوگیری کند. این پروتکل فقط و فقط به یک مسیر فعال در یک زمان مشخص بین دو دستگاه در شبکه اجازه فعالیت میدهد و با این روش از ایجاد Loop جلوگیری میکند. در کنار Redundancy می توان از قابلیت Load Balancing نیز استفاده کرد تا ترافیک عبوری در شبکه رابین سوئیچ ها تقسیم کرد تا همزمان از تمامی تجهیزات شبکه استفاده شود.

میپسندم0

اشتراک گذاری
ارسال دیدگاه
مقایسه محصولات

0 محصول

مقایسه محصول
مقایسه محصول
مقایسه محصول
مقایسه محصول