❄️ راهنمایی و مشاوره رایگان 02166561730 ❄️

حساب کاربری

یا

حداقل 8 کاراکتر

زاویه دید دوربین مداربسته

 

زاویه دید دوربین مداربسته یکی از مشخصات مهم دوربین است که محاسبه آن بر اساس چند المان اصلی صورت می گیرد. در این مطلب در رابطه با زاویه دید دوربین مدار بسته و روش های محاسبه آن صحبت می کنیم.

 

انواع زاویه دید دوربین مداربسته

  • زاویه دید افقی: معمولا زمانی که در دوربین های مداربسته صحبت از زاویه دید دوربین می شود منظور زاویه دید افقی است. این زاویه عبارت است از زاویه تحت پوشش تصویر در راستای افق.
  • زاویه دید عمودی: این زاویه عبارت است از زاویه دید دوربین در راستای عمودی.
  • زاویه دید قطری: دید افقی و عمودی به صورت همزمان تشکیل یک مستطیل را میدهند. زاویه تحت پوشش قطر این مستطیل را زاویه دید قطری می نامند.

 

زاویه دید چشم انسان چقدر است؟

دید در چشم انسان فرمی خطی ندارد. این بدان معناست که تمام زوایای چشم تصویر را با یک کیفیت تولید نمی کنند. تصویر در قسمت مرکزی با کیفیت و جزئیات بیشتر و در کناره ها با جزئیات و کیفیت کمتری تولید می شود. در صورتی که این موضوع را مد نظر قرار ندهیم  دو چشم انسان بدون حرکت دادن تقریبا یک زاویه 135 درجه ای را به صورت افقی پوشش می دهند. از انجایی که تمرکز و زاویه دید افقی چشم انسان نسبت به عمومی بیشتر است بیشتر نمایشگر ها به صورت افقی ساخته می شوند (عرض تصویر از ارتفاع آن بیشتر است)

 

زاویه دید در دوربین های مداربسته به چه المان هایی وابسته است؟

  • فاصله کانونی لنز: فاصله کانونی در سیستم‌های نوری مثل لنز دوربین‌های مداربسته، به میزان همگرایی (فوکوس) یا واگرایی (دیفیوز) شدن پرتوهای نور گفته می‌شود. هر چه فاصله کانونی، کوتاه تر باشد، قدرت و تمرکز نور بیشتر و هر چه فاصله کانونی بلندتر باشد، قدرت و تمرکز نور کمتر می‌شود. در سیستم های مداربسته هرچه فاصله کانونی لنز بیشتر باشد زاویه دید دوربین کمتر خواهد بود.
  • اندازه چیپ تصویر: اندازه چیپ تصویر نیز می تواند در زاویه دید دوربین تاثیر گذار باشد. در دو دوربین با لنزهای مشابه دوربینی که چیپ تصویر بزرگتری دارد زاویه دید بیشتری خواهد داشت.  از انجایی که دوربین های مداربسته امروزی معمولا چیپ های با اندازه مشابه دارند این المان کمتر برای بررسی زاویه دید دوربین بررسی میشود.
  • نوع برش تصویر با توجه به نوع زاویه دید: نوع برش تصویر نیز می تواند در زاویه دید دوربین موثر باشد. با توجه به استاندارد تصویر، ممکن است تصویر با نسبت های متفاوتی برش داده شود. برای مثال در سیستم های تلویزیونی قدیمی برش تصویر معمولا با نسبت 4:3 صورت می گرفت یعنی اگر عرض تصویر چهار باشد ارتفاع آن 3 خواهد بود. در استانداردهای جدید این برش معمولا به صورت 16:10 یا 16:9 صورت می گیرد که در نتیجه آن تصویر عریض خواهد بود و زاویه دید افقی بیشتر خواهد شد.

 

چطور زاویه دید دوربین را به دست آوریم؟

برای محاسبه زاویه دید دوربین از جدولی استفاده می شود که با توجه به دو المان اصلی (فاصله کانونی و اندازه چیپ تصویر) زاویه دید دوربین را شما میدهد.

این سوال برای بسیاری از مشتریان مطرح است که چرا دوربین های مداربسته انالوگ با لنزهایی با زاویه دید محدود ساخته می شوند. رایجترین انواع لنزهای دوربین های انالوگ به ترتیب لنز 3.6 میلیمتر (72درجه)، لنز 2.8 میلیمتر (96درجه) و لنز 4 میلیمتر (65 درجه) هستند. اما سوال اینجاست که:

چرا زاویه دید دوربین های مداربسته محدود است؟

دلیل اصلی آن را بعد از دیدن تصاویر یک لنز با فاصله کانونی پایین متوجه خواهید شد. هرچه زاویه دید لنز بالاتر باشد تصویر شما گردتر خواهد شد و این کار امکان تشخیص جزئیات در تصویر را به طور جدی کاهش خواهد داد. در ضمن با افزایش زاویه دید دوربین عمق دید آن کاهش پیدا کرده و امکان دیدن جزئیات تصویر به شدت کم می شود.

 

دوربین ها 180 و 360 درجه

به این دوربین ها در اصطلاح دوربین چشم ماهی (Fisheye) می گویند. لنز این دوربین ها طوری ساخته شده است که تصویری از تمامی زوایای اطراف خود به شما می دهد.
متاسفانه امکان استفاده از این دوربین ها در سیستم های مداربسته انالوگ وجود ندارد اما در سیستم های مداربسته شبکه شما میتوانید با استفاده از دوربین های چشم ماهی دید بسیار مناسبی از مکان های مختلف داشته باشید. مشکل گرد شدن تصویر در دوربین های شبکه توسط نرم افزارهای پردازش تصویر برطرف خواهد شد. این نرم افزارها با استفاده از کشیدن گوشه های تصویر، تصویری در خروجی به شما تحویل داده خواهد شد.

مقایسه محصولات

0 محصول

مقایسه محصول
مقایسه محصول
مقایسه محصول
مقایسه محصول